Hvordan foregår en grafisk proces?

Fra møde til færdigt grafisk udtryk

Hvis du aldrig har fået fremstillet grafiske elementer eller hjemmeside før, kan denne korte beskrivelse måske hjælpe dig lidt på vej om hvad der skal ske.

Først og fremmest skal det naturligvis siges, at  et godt resultat kun kan opnås ved en god dialog. Så vær forberedt på, at du skal afsætte lidt tid.

Vi mødes
Processen opstartes typisk med at vi mødes over en kop kaffe. Vi tager en god snak om hvad du efterspørger og jeg spoler mig ind på din forretning, dine produkter. Det vil være en snak omkring hvordan du planlægger at sælge dit produkt/services og hvilke kunder du gerne vil ramme. Vi vil typisk runde emner som grafisk udseende, farvevalg, indhold, tekster, billeder og hvilket indhold der skal være på dit website. Har du nogen ideer eller inspiration med, tager vi et kig på det. Nogle gange kan der være behov for et ekstra møde, men normalt kan resten derefter tages via mail og tlf.

Så begynder jeg at lave skitser
Med udgangspunkt i det vi har aftalt på første møde, opstarter jeg den kreative proces, hvor jeg begynder at finde farver, webtema, billeder og designe logo og profil. Herefter vil jeg præsenterer dig et designoplæg enten på et møde eller via mail. Alle tilretninger mv. sker pr. mail og tlf derefter.

Tekster og billeder
Jeg anbefaler altid mine kunder at skrive teksterne til foldere og hjemmeside selv. Det gør jeg af to grunde: Kun DU kan beskrive netop det du er bedst til og i den tone som er dit kendetegn. Jeg vil ofte tilpasse teksten til det den skal bruges til, så mange gange kan den samme tekst genbruges flere steder i forskellige varianter. Ofte drejer det sig om produktbeskrivelser, prisliste og en kort præsentation af dig og dit firma.  Hvis du ikke har tiden eller lysten til selv af skrive, kan jeg godt påtage mig opgaven mod en merpris.

Hvis du ikke har nogle gode billeder af dit firma, dig selv, dine produkter eller lignende, kan det være nødvendigt at hyre en fotograf eller få en dygtig ven til at hjælpe dig. Hvis prisen for en fotograf afskrækker dig lidt, så kommer vi heldigvis ofte langt med hjemmetagede billeder af høj opløsning og Photoshop. Dertil findes der en række store billeddatabaser på nettet, hvor jeg kan indkøbe professionelle billeder til en billig pris.

Processen afsluttes
Når alle de bestilte produkter er lavet, sendes de til trykken også er du tæt på målet! Hele processen tager typisk 2-4 uger alt efter opgavernes omfang + lidt tid til trykkeren. Jeg kan være dig behjælpelig med at få tingene trykt, såfremt du ønsker dette. Vær opmærksom på at trykkeomkostninger altid kommer oven i prisen.