Overlap.dk
– en visuel virksomhed med fokus på facilitering af kreative udviklingsprocesser

Ia som ejer Overlap.dk kom til mig fordi, hun udbyder visuel facilitering som en del af hendes ydelser. Visuel facilitering er en nyere tegnediciplin og består i alt sin enkelthed i, at man tegner fremfor at bruge powerpoints eller andet skriftligt materiale. Til de møder, workshops og seminarer hvor visuel facilitering bruges, opnår deltagerne en langt bedre hukommelse for dagens input og konklusioner, da det tegnede referat (som tegnes live på dagen), vækker minder og lagres langt bedre i hukommelsen. Med andre ord: hvor en powerpoint hurtigt glemmes, husker de fleste en tegning da hjernen er skabt til at huske i billeder og ikoner.

Tegnemetoden kan bruges på en lang række arbejdsredskaber udover plancher og referater, så Ia opdagede at hun savnede noget materiale og et bedre website, som hun kunne bruge til at vise kunderne hvor mange forskellige ting det kunne bruges til.

Vi udarbejdede derfor en lille folder hvor man kan se hvordan visuel facilitering fungerer og en opdatering af hendes website Overlap.dk.

Det er et mirakel!

Jeg har lige haft den glæde at bruge Malene som sparringspartner og grafiker i forbindelse med, at jeg gerne ville præsentere mit arbejde med visuel facilitering. Malene udarbejdede lynhurtigt en lille folder, der via tekst og billeder viser mig i aktion.  Malene lavede samtidig nogle meget tiltrængte rettelser på min hjemmeside, som har fået nyt layout. Da jeg i går holdt møde med et par sparringspartnere, der hjælper mig med at udvikle min virksomhed, udbrød den ene spontant ved synet af den nye hjemmeside, “Det er et mirakel!” mens den anden sagde, at jeg havde foretaget et kvantespring. Samarbejdet med Malene har styrket min egen forståelse af hvem jeg er og hvad jeg kan tilbyde – så jeg er meget tilfreds!